« Tilbage

Dall Sheep/Stone Sheep

Videnskabeligt navn: Ovis dalli

Underarter: Dall sheep (Ovis d. dalli): Alaska, Yukon, det nordlige BC. Stone Sheep (Ovis d. stonei): Det sydlige Yukon, det nordlige BC.

Levested: Alpint græsjord over trægrænsen, indtil 2.500 meter over havoverfladen.

Beskrivelse: Vildtfår, som sammenlignet med Bighorn, har lidt mindre horn (gullig farve), vægt indtil 120 kg ved en skulderhøjde indtil 1,05 meter og en kropslængde indtil 1,55 meter. Skindets farve er næsten helt hvidt i norden til brun (Dall Sheep) og næsten sort i det sydlige af udbredelsesområdet (Stone Sheep). Fannin sheep har en speciel farvevariation, som gør at den befinder sig - hvad angår skindets farve - mellem de 2 ovennævnte får.

Jagtmetode: Pürsch

Jagtbar i: Canada og Alaska