Dingo | Få information om dingoens oprindelse her
« Tilbage

Dingo

Videnskabeligt navn: Canis l familiaris dingo

Underarter: Nogle forskere mener at Dingoen nedstammer fra tamhunden, mens andre er af den opfattelse, at den indiske ulv er den rigtige forfader. I Nyguinea’s bjergskove findes Nyguineadingoen(Canis l. familiaris hallstomi). Det formodes at denne underart nedstammer fra Papua’s tamhunde. I alle tilfælde er den endelige klassifikation af underarter behæftet med stor usikkerhed.

Udbredelse: Indført til Malaysia, Thailand og Burma.

Levested: Skovområder, bjergegne og klipperige områder.

Beskrivelse: Middelstor hund med en kropsvægt på maksimalt 20 kg, kropslængde uden hale (35cm) på 150 cm samt en skulderhøjde på ca. 50 cm.

Jagtmetode: Fra hesteryg, med hunde eller fældefangst.

Jagtbar i: Dingoen har gennem tiderne været anset som skadedyr på grund af dens angreb på husdyr, navnligt får. Officielt er den fredet

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser