Tag på jagt efter den ørkenlevende Dorcas Gazelle
« Tilbage

Dorcas Gazelle

Videnskabeligt navn: Gazella dorcas

Udbredelse: 8 underarter er beskrevet.: 1. Gazella d. saudiya: Israel, Jordan, Ægypten, Libanon, Saudi Arabien, Yemen, Kuwait. 2. Gazella d. benetti: Fra Sydøstpakistan til Indien, Nepal og Bhutan. 3. Gazella d. fuscifrons: Østiran, Sydafghanistan. 4. Gazella d. monssalis: Kaschmir  Gazella d. pelzelni, Gazella d. littoralis i Mauretanien, Mali, Niger, Chad, Somalia og Sudan.

Levested: Semi-ørken og ørken.

Beskrivelse: Lille Gazelle med en vægt fra 12 til 20 Kg og en skulderhøjde fra 50 til 65 cm. Kropslængde uden hale (20 cm) indtil 1,10 Meter. Farven er sandfarvet gulbrun, svage rødbrune sidebånd, vhid underside. Isse og næseryg rødbrun, og hvide striber over øjnene. På forløbenes knæ, en rødbrun hårdusk. Hornene er ribbede og lyreformede.

Jagtmetode: Pürsch

Jagtbar i: Sudan og Chad.

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser