« Tilbage

Eldihjort

Videnskabeligt navn: Cervus eldi

Underarter: 3 Underarter: 1. Cervus e. eldi: Manipur in Assam (Indien) 2. Cervus e. thamin: Burma, Vestthailand, Tenasserim. 3. Cervus e. siamensis: Centrale Thailand, Laos Cambodja, Vestvietnam, Hainan- Øerne.

Levested: Åbne græsflader, sumpskove, altid i nærheden af vand.

Beskrivelse: Middelstor hjort med brunlig pels. Kan opnå en kropsvægt på 120 kg, samt en kropslængde uden hale(15 cm) på 170 cm. Skulderhøjde, indtil 120 cm.

Jagtmetode: Tidligere som drivjagt, i dag stort set totalfredet.