Europæisk fastlandskat | Forfaderen til huskatten
« Tilbage

Europæisk fastlandskat

Videnskabeligt navn: Felis silvestris

Udbredelse: Af 3 beskrevne underarter, forekommer 2 i regionen.: 1. Felis s. ornata: Nordvestindien, Balushistan, Sydafghanistan, Central- og Sydiran, i nord ,Turkmenistan, Kazsachstan, i øst, indtil Tarimbækkenet og Lop-Nur-havet, Mongoliet og NordKina. 2. Felis s. lybica: I regionen: Arabiske Halvø og alle lande i det nære østen.

Levested: Alle landskabstyper, halvtørre biotoper til regnskov, i bjergområder indtil 4.000 Meter højde. Forekommer ofte i nærheden af bebyggelse.

Beskrivelse: Forfader til huskatten. Pelsens farve varierer meget, og ofte efter hvilken type biotop den lever i. Oversiden, sandfarvet, gråbrun eller okkerfarvet. Bugen er hvidlig til gullig. Indtil 12 lodrette striber på siden, ligeledes er halen stribet. Vægt op til 15 Kg. Længde uden hale (35 cm) indtil 80 cm. Skulderhøjde, indtil 40 cm.

Jagtmetoder: Ved lokkemad, med hund eller fældefangst.

Jagtbar i: Generelt hele udbredelsesområdet. Washingtonkoventionens liste II