Gaurokse | Stor okse med udbredelse i Asien
« Tilbage

Gaurokse

Videnskabeligt navn: Bos gaurus

Underarter: 3 Underarter: 1. Bos g. gaurus: Østlige Indien, Sydlige Nepal, Assam, Bangladesh, Burma. 2. Bos g. radei: Sydlige Kina, Vietnam, Laos, Cambodja, Thailand. 3. Bos g. hubbacki: Sydlige Thailand, Sydlige Burma, Malacca-halvøen.

Levested: Klipperige bakker, i tropiske regnskove, samt på åbne græsflader.

Beskrivelse: Stor brunsort vildokse med lys underside. Vægt, indtil 1.400 Kg og en Kropslængde på 3,3 meter. Skulderhøjde, indtil ca. 2 Meter. De kraftige horn er bøjet ud til siderne og opad.

Jagtmetode: Pürschjagt, drivjagt. I dag fredet.

Jagtbar i: EU-fredningsbestemmelser L 61 af 3.3.´97 (CITES): beskyttelsesstatus A Washingtonkonventionens liste 1. Indførselstilladelse til DK bliver normalt ikke givet.

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser