« Tilbage

Gemse (Oceanien)

Videnskabeligt navn: Rupicapra rupicapra

Underarter: Formodentlig oprindelig midteuropæisk gemse. Udbredelse: Indført til New Zealands sydø i 1905 fra Østrig.

Levested: Alpine regioner, samt neden for den øvre trægrænse.

Beskrivelse: Kropsvægt 50 Kg, skulderhøjde indtil 85 cm. Kropslængde indtil 140 cm. Pelsens farve er om sommeren rødligt brun og om vinteren sort med en sort/hvid ansigtmaske der er mere utydelig i sommerperioden. Begge køn bærer horn og er små i forhold til kroppens størrelse. Hornene er lodrette og parallelle, hvorefter de bøjer skarpt rundt. Hannens horn er kraftigere endhunnens.

Jagtmetode: Pürschjagt.

Jagtbar i: New Zealand