Den afrikanske gepard | Læs om den her
« Tilbage

Gepard (Afrika)

Videnskabeligt navn: Acinonyx jubatus

Underarter: I Afrika muligvis en, da enkelte videnskabsmænd anerkender Kongegeparden A.j.rex) som en underart. Af andre betragtes den som en mutation.

Udbredelse: Geparden har et udbredelsesområde, der strækker sig fra Senegal i vest til Ethiopien og Somalia i øst samt i bredt bælte langs Afrikas østkyst til det nordlige Sydafrika, Zimbabwe, Botswana, Namibia Zambia, Angola og Congo (Zaire).

Levested: Åben bush og græssletter. Geparden er meget afhængig af åbent terræn, da den løber sit bytte ind med høj hastighed.

Beskrivelse: Mellemstort dyr af kattefamilien med lang slank krop og lange tynde ben. Geparden kan opnå en vægt på 40 - 70 kg og en højde på ca. 70 cm. Skindet er gulligt med sorte pletter. Geparden har lang hale. Den er kendt for at løbe sit bytte ind med hastigheder der ligger omkring 120 km/t, og er dermed det hurtigste landlevende pattedyr i verden. Geparden forlader sit bytte når den er mæt, og kommer i langt de fleste tilfælde aldrig tilbage. I Mellemøsten trænes geparder til Gazelle-jagt, hvor de så bruges i forbindelse med drivjagter på ørkengazeller.

Jagtmetode: Pürsch. Geparden kan ikke lokkes med et allerede dræbt dyr, derfor jages den næsten aldrig fra skjul (blind).

Jagtbar i: Namibia, Zimbabwe.

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser