Grøn marekat | Læs om Vervet Monkey her
« Tilbage

Grøn Marekat, Vervet Monkey

Videnskabeligt navn: Chlorocebus pygerythrus

Underarter: Der er fem anerkendte underarter af den grønne markekat:
Chlorocebus pygerythrus excubitor
C. p. hilgerti - findes i det sydlige Kenya
C. p. nesiotes
C. p. pygerythrus findes i Sydafrika, Botswana, Lesotho og Swaziland
C. p. rufoviridis findes i Uganda og Mozambique

Udbredelse: Østafrika, fra Etiopien til Sydafrika

Levested: Savanna, flodrige skovområder, kystskov, bjerge (op til 4.000m), landbrugsdyrkede områder og endda byområder.

Beskrivelse: Mellemstor abe. Arme og ben har samme længde og dyret har en kryllet hale. Aben er grå i farve med et sort ansigt med frynsede hvide hår. Hannerne er større end hunnerne. Voksne hanner har en kropslængde på mellem 42-60 cm og vejer mellem 4-8 kg. Voksen hunner er gennemsnitligt mellem 30-50 cm i kropslængde, og vejer mellem 3,4-5,3 kg. De forveksles let med grivet/grønne aber

Jagtmetode: Pursch (og hvis muligheden byder sig)

Jagtbar i: Zambia, Sydafrika, Uganda