Den hvidhalede hjort med udbredt mulighed for jagt
« Tilbage

Whitetail deer/ Hvidhalet hjort

Videnskabeligt navn: Odocoilus virginianus

Underarter: Der findes 38 underarter, 24 i Nordamerika, 14 i det sydlige udbredelsesområde. Kun 2 underarter har jagtlig betydning, hvilke bliver beskrevet nedenstående. 1. Almindelig hvidhalet hjort (Odocoilus v. virginianus): Canada og USA, 2. Coues hvidhalet hjort (Odocoilus v. couesi): Arizona og Mexico,

Levested: Skove, sumpe, åbne buskområder, også kulturlandskaber, såvel i bakkede som i flade områder.

Beskrivelse: Middelstor hjort med en vægt indtil 140 kg, skulderhøjde indtil 1,10 meter og en kropslængde uden hale indtil 2,40 meter. Hvidlig lys hale. Skindet er rødbrunt om sommeren og blågråt om vinteren. Geviret består af 2 hovedstænger.

Jagtmetode: Pürsch, anstand bag skærm eller i “hochsitz", med klappere og hunde, til hest.

Jagtbar i: I alle regioner, hvor vildtarten forekommer.