Hvidt Næsehorn er et af de største landlevende pattedyr
« Tilbage

Hvidt Næsehorn

Videnskabeligt navn: Ceratotherium Simum

Underarter: Ceratotherium s. cottoni

Udbredelse: Sydafrika, Namibia, Botswana, Sudan og Zimbabwe (vildthegn). På grund af borgerkrigen i Sydsudan er det svært at vurdere hvor mange dyr der er tilbage i området. De mest negative meldinger går på at arten er totalt udryddet i Sudan. Andre mener at nogle få dyr er undsluppet til Uganda. I Sydafrika har næsehornet også været tæt på at uddø, men bestanden har været i fremgang i mange år og er ikke længere nær så truet af udryddelse. Fremgangen skyldes fornuftig "wildlife management". Næsehornet har siden 1700 tallet været genstand for nådesløs jagt på grund af sit horn. Hornet bruges i Yemen som skæftet til en manddoms dolk, der bæres af mange rigere mænd. Yderligere bruges hornet i Østen som elskovsmiddel.

Levested: Åben bush og græssletter.

Beskrivelse: Det hvide næsehorn er næst efter elefanten og flodhesten det største landlevende pattedyr. Næsehornet har en kompakt krop og korte kraftige ben. Den opnår en vægt på 2,5 tons og en højde på 1,5 - 1,7 m. Det hvide næsehorn har to horn hvoraf det forreste er det største.

Jagtmetode: Pürsch eller sporjagt med trackere.

Jagtbar i: Sydafrika og Namibia i begrænset omfang.

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser