« Tilbage

Hyæne, Brun

Videnskabeligt navn: Hyaena brunnea

Underarter: Ingen.

Udbredelse: Sydafrika, Namibia, Angola, Mozambique, Zimbabwe og Botswana.

Levested: Åben bush og græssletter

Beskrivelse: Mellemstort hundelignende dyr med kompakt krop og kraftige ben. Den opnår en vægt på ca. 50 kg og en højde på 80 cm målt over skuldrene. Hovedet er bredt og snuden kort. Bagkroppen er noget lavere end forkroppen hvilket er med til at give dyret det for hyæner så karakteristiske udseende. Pelsen er halvlang og brun med en grå plamage over nakken og på skuldrene. Benene er lysebrune med mørkebrune tværstriber. Hyæner er primært ådselædere, der er i stand til at æde og fordøje fordærvet kød. Kun sjældent nedlægger de selv deres bytte, der så ofte vil bestå af nyfødte antilopekalve. Hyæner er i stand til at knuse selv meget store knogler med deres kraftige kæber.

Jagtmetode: Skydes ofte i forbindelse med løvejagt men kan også jages ved anstand i forbindelse med et ådsel.

Jagtbar i: Namibia, Sydafrika, Mozambique og Zimbabwe