Læs om det sjældne indiske næsehorn her
« Tilbage

Indisk Næsehorn

Videnskabeligt navn: Rhinoceros unicornis

Underarter: ingen

Udbredelse: Brahmaputradalen i Assam, Vestbengalen, Terai i Nepal.

Levested: Tropisk urregnskov, tørre løvskove og sumpe.

Beskrivelse: Er det største af de 3 asiatiske næsehorn og vejer op til 2.200 kg. Kropslængde uden hale (80 cm) på 380 cm, samt en skulderhøjde på maksimalt 190 cm. Har kun 1 horn. Den op til 21 millimeter tykke hud (Pansernæsehorn!) er fordelt som plader på kroppen.

Jagtmetode: Er i hele udbredelsesområdet ubetinget totalfredet.

Jagtbar i: Kan generelt ikke jages. På Washingtonkonventionens liste 1. Indførselstilladelse til DK gives normalt ikke

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser