Læs om den store nordamerikanske jaguar her
« Tilbage

Jaguar (Nordamerika)

Videnskabeligt navn: Felis onca

Underarter: Ud af i alt 8 underarter lever 2 i Nordamerika: 1. Felis o. ariconensis: Sonora, Sydøst Arizona, Nordvest Mexico, 2. Felis o. veracrucensis: Sydvest Texas, fra Veracruz til Tabasco.

Udbredelse: Biotop i Nordamerika: Lavtliggende bjerge, busk- og kaktuslandskaber, åbne skove.

Beskrivelse: Vægt indtil ca. 160 kg ved en skulderhøjde på 75 cm og en kropslængde uden hale på 2,40 meter. Tung kat med gullig grundfarve og sorte pletter. Pletterne på siden og på ryggen udgør rosetter med en smal sort plet i centrum. Øjnenes farve er gylden.

Jagtmetode: Ved lokkemad, med hunde og fælder.

Jagtbar i: Bestanden er stærkt truet og den er derfor fredet i hele udbredelsesområdet, dog med enkelte særregler.

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser