« Tilbage

Jaguar (Sydamerika)

Videnskabeligt navn: Felis onca

Underarter: I alt 8 underarter, hvor 6 forekommer i Mellem- og Sydamerika: 1. Felis o. centralis: Honduras, San Salvador, Nicaragua, Costa Rica, Panama og Colombia, 2. Felis o. onca: Amazonas-Bækkenet, Orinoko-Bækkenet (Venezuela, Guyana, Nord- og Centralbrasilien, Østbolivia). 3. Felis o. hernandesi: Vestmexiko. 4. Felis o. goldmanni: Yuccatan halvøen. 5. Felis o. peruviana: Peru, Ecuador, Bolivia, 6. Felis o. palustris: Sydbrasilien, Nordargentina.

Levested: Tætte tropiske regnskove, savanner, sumpområder med god dækning.

Beskrivelse: En stor kat med en kropsvægt på indtil 160 Kg, ved en skulderhøjde på 75 cm og en kropslængde uden hale von 2,40 Meter. Pelsens grundfarve er gul med sorte rosetagtige pletter eller ringe med en mindre plet i midten af ringen.

Jagtmetoder: Ved lokkemad, med hunde og fælder.

Jagtbar i: Stærkt truet i hele udbredelsesområdet Washingtonkonventionens liste I.