« Tilbage

Jaguarundi/Eira

Videnskabeligt navn: Herpailurus yagouaroundi

Underarter: ingen

Udbredelse: Arizona og sydlige Texas indtil det sydlige Brasilien, Paraguay, nord- og nordvestlige Argentina, og Perus Andesbjerge.

Levested: Skove, savanner, og buskland.

Beskrivelse: Lille kat med 10 Kg kropsvægt, en skulderhøjde på 35 cm og en kropslængde uden hale på knapt 80 cm.

Jagtmetoder: Ikke egentligt jagtvildt.