« Tilbage

Kouprey

Videnskabeligt navn: Bos sauvelis

Underarter: Ingen

Udbredelse: Cambodja, Laos, Thailand

Levested: Klipperige bakker, i tropisk regnskov, samt områder med græsflader.

Beskrivelse: Stor brunsort vildokse med lyse ben, kraftig strubesæk og kraftige fremad- og opaddrejende horn. Denne art blev først opdaget i 1936.

Jagtmetode: Generelt, fredet

Jagtbar i: EU-fredningsbestemmelser L 61 af 3.3.´97 (CITES): beskyttelsesstatus A