« Tilbage

Kravebjørn (Oceanien)

Videnskabeligt navn: Selenarctos thibetanus

Underarter: 7 underarter, herunder 1 i den Indopacifiske region: Burma-Kravebjørn (Selenarctos th. thibetanus)

Udbredelse: Assam, Burma, Thailand, Kambodia, Laos, Vietnam, Malaysia.

Levested: Kratskov og løvskov op til trægrænsen i 3.500 meters højde.

Beskrivelse: Sort, middelstor bjørn med en Kropsvægt op til150 Kg. Kropslængde uden hale(10 cm) op til 200 cm, samt en skulderhøjde op til 70 cm.

Jagtmetode: Pürschjagt, anstandsjagt.