Den sydamerikanske kronhjort | Læs om jagt på den her
« Tilbage

Kronhjort/Kronvildt (Sydamerika)

Videnskabeligt navn: Cervus elaphus

Underarter: ingen

Udbredelse: Østlige Pampas (indført i 1910) og Andesregionen i Argentina, indført i 1922 , Chile: Villarrica (1950 ), Osorno, Temuco (1930).

Levested: Normalt er kronvildtet tilknyttet de åbne stepper. Menneskelig aktivitet og forstyrrelser har gjort at kronvildtet har trukket sig tilbage til biotoper med god beskyttelse, eksempelvist større skovområder og bjergskove.

Beskrivelse: Stor hjorteart med en kropsvægt på over 300 Kg og en skulderhøjde på over 1,50 meter. Den generelle grundfarve i sommerhalvåret er rødbrun, mens den er grå til gråbrun om vinteren. Geviret har hos fuldvoksne individer, tre sprosser på hver stang, samt en krone med et vaierende antal sprosser.

Jagtmetoder: Pürsch, anstandsjagt, Lokkejagt i brunsten med lokkekald (September, Anfang Oktober) eller Trykjagt.

Jagtbar i: Ranches og skovadministrationer i udbredelsesområdet.

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser