Addaxantilope | Læs om jagt på denne antilope her
« Tilbage

Kudu, Ørken/Addaxantilope

Videnskabeligt navn: Addax nasomaculatus

Underarter: Ingen.

Udbredelse: Lever i små isolerede grupper i Nordafrika (Chad, Mauritanien, Libien og Sudan)

Levested: Ørken og semi-ørken.

Beskrivelse: Stor antilope (100 - 125 kg.) med smukt snoede sorte horn (heraf navnet ørken kudu). Kropsfarven er hvid-beige og med sorte og brune aftegninger i hovedet.

Jagtmetode: Jages i Afrika næsten udelukkende fra bil, da den er meget svær at pürsche. I tidligere tider var det normalt at jage den til hest.

Jagtbar i: Total fredet i sit oprindelige udbredelsesområde, men kan jages på vildtfarme i Sydafrika og USA.