Leoparden fra Oceanien | Find din information her
« Tilbage

Leopard (Oceanien)

Videnskabeligt navn: Panthera pardus

Underarter: 10 underarter, herunder 3 i den Indopacifiske region: 1. Panthera p. fusca: Indien, Srilanka, Burma, sydvestlige Kina. 2. Panthera p. delacouri: Vietnam, Laos, Kambodia, Thailand, Malaysia. 3. Panthera p. melas: Java, Kangean-øerne.

Levested: Forekommer i tætte skove til åbne og mere tørre landskaber. Forekommer ligeledes i højland og bjergrige egne.

Beskrivelse: Stor, smidig og muskuløs kat, med relativt korte ben. Op til 90 kg kropsvægt og en skulderhøjde på 70 cm. Kort, men kraftig pels med talrige sorte ringformede aftegninger på gul til mørkegul baggrund. Halen er lang og sortplettet med sort- og hvidstribet spids. Farvevarianter: Helt sorte individer kan forekomme ( Panter) i områder med normalfarvede individer. Leoparden jager overvejende om natten. Efter at leoparden har dræbt sit bytte, slæbes det op i et træ eller andet gemmested, hvor en del ædes og derefter efterlades i sikkerhed for andre rovdyr til senere brug.

Jagtmetode: Pürschjagt eller anstandsjagt ved bait/lokkemad. Undertiden består lokkemaden af en død hund, da leoparden siges at have forkærlighed for hundekød.

Jagtbar i: For tiden kun jagtbar som skadedyr.

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser