Læs om den ekstremt sjældne løve fra Oceanien
« Tilbage

Løve (Oceanien)

Videnskabeligt navn: Panthera leo

Underarter: I alt 7 underarter, herunder 1 i den Indopacifiske region: Panthera l. persica:

Udbredelse: Ø-forekommende relikt i nordvest Indien: Staat Gujarat (Gir Forest).

Levested: Forekommer i utallige biotoper.

Beskrivelse: En karakteristisk repræsentant for de store katte med en kropsvægt op til 250 kg, samt en skulderhøjde fra 80 til 100 cm. Korthåret pels der i farven kan variere fra et være okkerfarvet til sølvgrå. Manken hos hannerne kan variere fra værende meget mørkebrun/sort, til lys okkerfarvet. Hos nogle hanløver kan manken dog være svagt udviklet, ofte afhængig af alderen. Halen er temmelig lang med en karakteristisk mørk kvast i enden.

Jagtmetode: se Afrika

Jagtbar i: Totalfredet, kun ca. 200 individer