Manul | Læs om jagt på denne vildkat fra Asien
« Tilbage

Manul

Videnskabeligt navn: Felis manul

Underarter: Ingen.

Udbredelse: Fra det sydlige Transkaukasien til det østlige områder ved det Kaspiske hav, Turkmenistan, Usbekistan, Kazakhstan, Tibet, Altai, Transbaikal, Nordmongoliet. I Kina omkring Gansu og Sichuan. Sydiran, Afghanistan.

Levested: Halvørken, stepper, klippeplateauer og bjerge uden krat og skovbevoksning i indtil 3.000 meters højde.

Beskrivelse: Gråbrun vildkat med rødbrun underside. Hovedet har fine sorte og hvide ansigtstegninger og halen og kroppen er spredt stribet. Vægt op til 6 kg, samt en længde uden hale (35cm) på indtil 70 cm.

Jagtmetoder: Med hunde, fældefangst, lokkejagt med musepibe.

Jagtbar i: I udbredelsesområdet. Fredet i Rusland og Mongoliet.

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser