Maralhjort eller Asiatisk Wapiti | Læs om jagt her
« Tilbage

Maralhjort/Asiatisk wapiti

Videnskabeligt navn: Cervus elaphus maral

Underarter: Der skelnes mellem Cervus elaphus maral, som findes i det sydøstlige Rusland og i Kaukasus samt Cervus canadensis (wapitihort) som findes fra Tienshan bjergene i øst til det nordlige Kina, Mongoliet, Heilong-jiang, Amur-Ussuri region, Nord Korea, Tibet og det centrale Kina.

Udbredelse: 7 underarter er beskrevet, herunder 4 i regionen.: 1. Sibirisk Wapiti (Cervus c. sibiricus): Nordvest- og Sydvestmongoliet, Altai-området, Baikalregionen. 2. Tienschan-Wapiti (Cervus c. songaricus): Tienschan, Alatau, Dzungaria, Vestmongoliet, Xingjiang. 3. Alaschan-Wapiti (Cervus c. alashanicus): Horanshan, Indre Mongoliet (Kina), Kansu. 4. Isubra-Hjort (Cervus c. xanthopygus): Transbaikal, øst til Amur- Ussuri-området, Nordkorea, Manchuriet, Nordkina, østlige Mongoliet.

Levested: Halvåbne skove, bjergsletter (sommer), kuperet terræn, enge.

Beskrivelse: Meget stor hjorteart med rødbrun pels, lysere, gulligt spejl der strækker sig længere op på ryggen end hos det europæiske kronvildt. Hoved og halsregionen er mørkebrunt og hjorten bærer en tydelig manke. Geviret er større end det europæiske kronvildts, hvorimod kronen kun er todimensional. Kropsvægten kommer over 500 Kg, kropslængde uden hale 2,50 meter. Skulderhøjde op til 1,60 meter.

Jagtmetode: Pürsch, med hest, med hunde, Lokkekaldsjagt i brunsten.

Jagtbar i: I næsten alle områder hvor den forekommer.

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser