Mongolsk Gazelle ı Få information om art og jagt her
« Tilbage

Mongolisk gazelle

Videnskabeligt navn: Procopra gutturosa

Underarter/Udbredelse: Nordlige Xinziang-Provins og vestlige Nei Mongol-Provins i Kina, Djungarei og indre Gansu, sydlige Mongoliet, indvandret til Mongoliet mod Baikal (Rusland). 2 Underarter er beskrevet: 1. Procapra g. gutturosa: Østlige del af udbredelsesområdet. 2. Procapra g. altaica: Vestlige del af udbredelsesområdet.

Levested: Stepper og halvørken.

Beskrivelse: Firskåren men alligevel graciøs kropsbygning. Bukken bærer mørkegrå til dybsorte lyreformede horn med riller. Vægt, indtil 50 Kg, Kropslængde uden Hale (12 cm) på 1,50 Meter ved en skulderhøjde på knapt 80 cm.

Jagtmetoder: Pürschjagt med hest eller kamel, med hunde og drivere, jagt med jagt ørne.

Jagtbar i: Mongoliet. Ingen specielle fredningsbestemmelser.