Moskushjort | Info om jagt på denne specielle hjort
« Tilbage

Moskushjort

Videnskabeligt navn: Muschus moschiferus

Underarter: 5 underarter er beskrevet, men da der er diskussion om afgrænsningen beskrives den her kun generelt.

Udbredelse: Fra Øst- og Centralsibirien til Mongoliet, Øst- og Centralkina, Tibet, Himalaya til Nordburma, Assam, (Thailand, Vietnam).

Levested: Subalpine kratzone i de nordlige bjergskove.

Beskrivelse: Lille hjortedyr uden gevir. Hannen har lange hjørnetænder der kan blive op til 12 cm lange. Moskussækken der har givet dyret sit navn, ligger på bugen mellem navlen og kønsorganerne. Hos det fuldt udviklede dyr kan man regne med ca. 30 gram moskus, hvilket er den altovervejende grund til forfølgelsen af dette dyr. Parfumeindustrien har indtil for få årtier siden efterstræbt dyret. Kropsvægt indtil 17 kg, længde uden hale(5 cm) op til 1,10 meter, skulderhøjde indtil 65 Cm. Pelsfarve gråbrun.

Jagtmetoder: Pürsch, anstandsjagt, med specielt opdragede laikahunde, fældefangst og snarer.

Jagtbar i: Rusland. EU-fredningsbestemmelser L 61 af 3.3.´97 (CITES): beskyttelsesstatus A Washingtonkoventionens liste 1: Populationer fra Afghanistan, Bhutan, Burma, Indien, Myanmar, Nepal og Pakistan. For populationer fra andre lande er der ingen specifikke beskyttelsesregler.