Den asiatiske moskusokse | Læs om jagt på den her
« Tilbage

Moskusokse (Asien)

Videnskabeligt navn: Ovibus moschatus

Underarter/Udbredelse: Cirkumpolar udbredelse på den nordlige halvkugle. Indført til to øer i Rusland: 1. På Taimyr-Halvøen (i nordlige midtsibirien), 2. På Wrangel-Øen (i det Østsibiriske hav).

Levested: Tundraområder højt mod nord.

Beskrivelse: Lille vildokse med en vægt på indtil 410 Kg, skulderhøjde indtil 1,50 Meter og en længde til 2,50 Meter. Brunlig og ulden pels med meget lange hår der hænger næsten ned til jorden. Hornene er kraftige, nedadbøjede og i enden opad svungne.

Jagtmetoder: Pürschjagt og anstand med skærm.

Jagtbar i: Rusland: forsigtigt jagttryk af gæstejægere, få licenser. Hovedbestande i Grønland og Canada er nemmere at opnå licenser til.

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser