Den sydamerikanske muflon | Jagt i Argentina
« Tilbage

Muflon (Sydamerika)

Videnskabeligt navn: Ovis musimon

Underarter: ingen

Udbredelse: Argentina

Levested: Bjergrige, halvtørre højsletter og klipperegioner.

Beskrivelse: Mufflonen er den mindste af alle vildfår med en vægt på indtil 60 Kg og en skulderhøjde på 80 cm (vædder). Farven veksler mellem de forskellige underarter: Mørke- til lysebrun til lys rødligt brun. Bug, ben, snude og spejlet er hvidt . Det brogede udseende og farveovergangene fra brune, sort, rødligt og hvidt, er karakteristisk for mufflonen. Vædderen bærer om vinteren en mere eller mindre tydelig gråhvid saddel. Hornene er snoede som hos de fleste får.

Jagtmetoder: Pürschjagt eller anstandsjagt.

Bedste Trofæ: Ingen registrering i Sydamerika

Jagtbar i: Argentina