« Tilbage

Nubisk Stenbuk

Videnskabeligt navn: Capra ibex nubiana

Underarter: Er selv en underart af Capra ibex ibex Walie Ibex (Capra i. walei)

Udbredelse: Nubian Ibex: Nordlige Ethiopien,Eritrea og Sudan. Alle begrænset til Red See Hills (bjergene langs det Røde Hav). Walie Ibex: Semien bjergene i Ethiopien.

Levested: Stejle bjerge. Ibexerne søger ly for solen i dagtimerne i bjerghuler. I de tidlige morgentimer og kort før solnedgang, kan de ses græsse af den sparsomme vegetation på bjergsiderne.

Beskrivelse: Mellemstort dyr af stenbukkefamilien (Capra ibex), der opnår en vægt fra 90 - 120 kg. og en skulderhøjde fra 70 - 100 cm. (Walie Ibex er både tungere og højere end Nubian Ibex). Skindets farve er lysebrunt til beige med sorte og hvide aftegninger langs bugen og på benene. Walie Ibex er mere rødbrun i farven og de sorte aftegninger ikke så skarpt optrukne som hos den Nubiske Ibex. Hornene er sabelformede og krummer smukt bagover langs ryggen. På forkanten af hornene er der en række fordybninger der får hornene til at virke takkede. Walie Ibexen har kortere horn end dens Nubiske slægtning. Waliens horn er til gengæld kraftigere og rillerne på forkanten kraftigere markerede.

Jagtmetode: Pürsch eller drivjagt. Som hos det meste bjergvildt er den jagtlige værdi helt i top.

Jagtbar i: Nubian Ibex: Sudan. (kan jages i USA på jagtfarme). Walie Ibex: Totalfredet (muligvis under 100 individer tilbage). Til trods for fredningen jages den ivrigt af lokalbefolkningen.

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser