Få information om den arabiske oryx her
« Tilbage

Oryx, Arabisk

Videnskabeligt navn: Oryx leucoryx

Underarter: Ingen

Udbredelse: Oman, Duru og Wahiba. Engang udbredt på hele den arabiske halvø. I 1980 genindført i Oman, Jidda Valley, Jordan, samt indført til Irak og USA.

Levested: Tør halvørken og ørkenområder.

Beskrivelse: Oryx-Antilope med typiske lange, let bagudbøjede horn. Pelsen er snehvid med brune ben. Brun/hvide ansigtstegninger. Kropsvægten indtil 180 Kg, skulderhøjde indtil 1,05 Meter.

Jagtmetoder: Pürsch med hest, i dag totalfredet.

Jagtbar i: Evt. Texas, USA.