Den asiatiske davidshjort | Information om arten her
« Tilbage

Pere David-Hjort/Davidshjort (Asien)

Videnskabeligt navn: Elaphurus davidianus

Underarter: ingen

Udbredelse: In historisk tid, fundet af den franske missionær Armand David parker i Peking i 1863 - udryddet under boxeropstanden i 1900, men blev indført til England i 1898 inden sin udryddelse.

Levested: Sumpe og vådområder med siv og højt græs.

Beskrivelse: Stor hjorteart med en kropsvægt på indtil 300 Kg og en skulderhøjde på 1,25 meter. Grundfarven er gråbrun hele året. Geviret er kraftigt og uregelmæssigt. Efter rosenstokken deler geviret sig i to meget lange stænger hvor der kun er sprosser på den forreste.

Jagtmetoder: Pürsch.

Jagtbar i: England