Tag på jagt på nordpolen efter polarræv | Info om art her
« Tilbage

Polarræv

Videnskabeligt navn: Alopex lagopus

Underarter/Udbredelse: 10 underarter er beskrevet, hvor 3 underarter forekommer i regionen: 1. Alopex l. lagopus: Kontinentale dele af Rusland (Nordsibirien inklusive Kamschatka), 2. Alopex l. semenovi: Medny-øen 3. Alopex l. beringensis: Bering-øen.

Levested: Sne og isdækkede områder, omkring nordpolen.

Beskrivelse: Denne højarktiske ræv, forkommer i to farvevarianter: Den hvide ræv, er om sommeren brunlig med hvid bug og om vinteren snehvid. Den mere sjældne blåræv, er om sommeren brunlig og om vinteren blågrå. Vægten ligger på 9 Kg ved en længde uden hale (30 cm) på 75 cm og en skulderhøjde på 30 cm.

Jagtmetoder: Ved lokkemad, drivjagt, fældefangst, samt tilfældigt bytte på renjagt.

Jagtbar i: I udbredelsesområdet.