Prærieulv | Information om art og jagt kan fås her
« Tilbage

Prærieulv/Coyote

Videnskabeligt navn: Canis latrans

Underarter: Der findes 19 underarter, som dog pga. unøjagtige afgrænsninger ikke vil blive nævnt her.

Udbredelse: Fra Alaskas halvørken-områder og helt ned til Nicaragua i syd. Findes ikke ved Barren Ground og Labrador, og heller ikke i de østlige stater i USA.

Levested: Prærien, åbne skovområder, buskområder.

Beskrivelse: Størrelse og fremtoning som en middelstor hund, Vægt op til 15 kg, Kropslængde uden hale 90 cm, Skulderhøjde op til 40 cm. Grundfarve er grå eller rødgrålig med rustfarvede poter og ører. Hals og mave er hvidlig. Øjenfarven er grønlig-gylden.

Jagtmetode: Pürsch, anstand ved lokkemad, med hunde, fælder.

Jagtbar i: I hele udbredelsesområdet. Oftest bliver den nedlagt ved et tilfælde på en jagt på andet vildt, eller ved målrettet jagt af indfødte, hvor prærieulven forårsager skade på kvæg.

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser