Information om jagt på sambarhjort fra Oceanien
« Tilbage

Sambarhjort (Oceanien)

Videnskabeligt navn: Cervus unicolor

Underarter: 8 Underarter, herunder 7 i den Indopacifiske region: 1. Cervus u. unicolor: Sri Lanka 2. Cervus u. niger: Indien og Bangladesh. 3. Cervus cambojensis: Sydlige Kina, Burma, Laos, Cambodja, Vietnam, Thailand. 4. Cervus u. equinus: Malaysia, Sumatra, Centrale del af sydlige Kina(Sichuan,Hubei,Hunan). 5. Cervus u. swinhoei: Taiwan. 6. Cervus u. brookei: Borneo 7. Cervus u. boninsensis: Bonin-Øerne. I 1912 indført til Victoria og Gippsland (Australien), fra Indien og Sri Lanka, samt i 1875/76, indført til New Zealands nordlige ø.

Levested: Åbne skovlandskaber og skove, derudover også græsrige flader.

Beskrivelse: Meget stor hjorteart med en kropsvægt på indtil 350 Kg, samt en skulderhøjde på indtil 150 cm. Kropslængden uden hale (20 cm) indtil 250 cm. Det meget kraftige gevir får sjældent over 6 sprosser. Pelsen er i regelen mørkebrun.

Jagtmetode: Pürschjagt eller drivjagt.

Jagtbar i: Er jagtbar på alle lokaliteter hvor den er indført.