Bezoar-antilope eller Black Buck | Læs om den her
« Tilbage

Bezoar-antilope/Black Buck (Sydamerika)

Videnskabeligt navn: Antilope cervicapra

Underarter: Ingen

Udbredelse: Østpakistan og hele det indiske subkontinent, dog ikke Sri Lanka. Indført til Argentina og Texas (USA).

Levested: åbne, halvørkenagtige områder, græsrige egne også med tornet vegetation, samt løvskovsparceller.

Beskrivelse: Lille antilope med chokoladebrun pels, der på midten af siden, skarpt afgrænses af den hvide underside. Ligeledes er den kendetegnet ved brilleagtige hvide ringe omkring øjnene. Hornene har bølgede riller. Vægt, indtil 50 Kg, kropslængde uden hale (18 cm) indtil 150 cm. Skulderhøjde indtil 85 cm.

Jagtmetode: Pürschjagt og anstandsjagt

Jagtbar i: Argentina og Texas.