Den europæiske bison er på vej tilbage
« Tilbage

Bison (Europa)

Videnskabeligt navn: Bison bos bonasus

Underarter: Bison b. caucasicus

Udbredelse: Polen, Hviderusland, Rusland (er iøvrigt intoduceret i en del østlande: Rumænien, Bulgarien og Ungarn)

Levested: Tætte skove i forbindelse med enge.

Beskrivelse: Stort dyr med meget kompakt forkrop og lange kraftige ben. Visenten opnår en skulderhøjde på op til 180 cm og en vægt på ca. 700 kg.(for tyre, køer vejer mindre). Pelsen, der er brun, er meget tæt og minder nærmest om en manke. Ældre eksemplarer af visenter har den for vildokser så kendte "doglap" en kraftig hudlap under hagen. Yderligere har ældre visenter et halvlangt skæg Hornene, der er korte og kraftige, bøjer opefter. Både ko og tyr har horn. Visenten var tæt på at uddø efter den anden verdenskrig, men en bæredygtig bestand er i dag genetableret bla. med hjælp fra zoologiske haver.

Jagtmetode: Pürsch

Jagtbar i: Polen, Rusland og Hviderusland.