Brillebjørn | Find oplysninger om denne bjørn
« Tilbage

Brillebjørn

Videnskabeligt navn: Tremarctos ornatus

Underarter: ingen

Udbredelse: Nordlige Bolivia, Peru, Colombia, vestlige Venezuela, Ecuador.

Levested: Alpine regn- og løvskove. Forekommer også i træløse og tørre områder fra 500 indtil 4.000 meters højde.

Beskrivelse: Indtil 200 Kg tung bjørn, sort pels og en karakteristisk hvid brilleaftegning i hovedet. Skulderhøjde 90 cm, kropslængde indtil 2,10 meter.

Jagtmetoder: Tidligere fra hest, i dag fredet.