Råvildt i Asien | Få din info om jagt på råvildt her
« Tilbage

Buk/Råbuk/Råvildt/Rådyr (Asien)

Videnskabeligt navn: Capreolus capreolus

Underarter: Der diskuteres stadig underarter, men man er ikke kommet frem til faste adskillelseskriterier.

Udbredelse: I regionen kun i Tyrkiet, Kurdistan og Transkaukasien.

Levested: Råvildtet er yderst tilpasningsdygtigt og forekommer i alle typer af landskaber : fra nåleskov til landbrugsområder og i bjergområder op til 1.500 meter.

Beskrivelse: Lille repræsentant af hjortefamilien med en kropsvægt på op til 30 kg og en skulderhøjde på 75 cm. Sommerdragten er rødbrun og gråbrun om vinteren. Rådyret har et tydeligt hvidt bagparti, "spejl" der slås ud ved nervøsitet. Geviret er lille og har normalt 6 sprosser - 3 på hver stang.

Jagtmetoder: Pürsch, anstandsjagt , brug af lokkekald (brunstjagt - august), drivjagt.