Chacco-navlesvin | Det største navlesvin
« Tilbage

Chacco-navlesvin

Videnskabeligt navn: Catagonus wagneri

Underarter: ingen

Udbredelse: Lille udbredelsesområde i grænseregionen mellem Nordargentina, Uruguay og Bolivia

Levested: Se andre navlesvin.

Beskrivelse: Med sin vægt på 45 Kg, er den det største af de 3 navlesvin. Længde uden hale (10 cm) 1,20 meter, skulderhøjde indtil 70 cm. Pelsen har lange børster. Farven er gråbrun.

Jagtmetoder: Pürschjagt, jagt med drivere og hunde.

Jagtbar i: Bestanden er stærkt truet på grund af ukontrolleret jagt af lokale. Washingtonkonventionens liste II.