Dåhjorte er i dag udbredt i store dele af Sydamerika
« Tilbage

Dåhjort (Sydamerika)

Videnskabeligt navn: Cervus dama

Underarter: ingen

Udbredelse: Chile: Temuco, Osorno, Villarrica , Peru, Uruguay, Østargentina.

Levested: Parklandskaber, skove og åbent kulturlandskab.

Beskrivelse: Middelstor Hjort med en kropsvægt indtil 170 Kg. Kropslængde, indtil 250 cm, samt en skulderhøjde indtil 140 cm. Sommerpelsen er rødbrun med lyse pletter, undersiden er hvid og har en relativt lang hale. Farvevarianter : sort, hvid, mørkebrun og lysebrun. Geviret har normalt to sprosser på hver stang der ender i en skovl med talrige takker.

Jagtmetoder: Pürschjagt, anstandsjagt.

Jagtbar i: Ranches og skovadministrationer i udbredelsesområdet.