Tag på jagt efter en Bay Duiker i Cameroun
« Tilbage

Duiker, Bay-

Videnskabeligt navn: Cephalophus dorsalis

Underarter: Ingen. Udbredelse: Samme område som red-flanked duiker. Dog inkluderer dens udbredelses område også Congo (tidl. Zaire) og det nordlige Angola.

Levested: Se red-flanked duiker.

Beskrivelse: Lille rødbrun antilope med en kropsvægt på ca. 15 kg. og en skulderhøjde på 40 - 50 cm. Har langs ryggen en sort afmærkning. Den har som en del af duikerarterne en karakteristisk hårtot mellem hornene.

Jagtmetode: Normalt anstand og pürsch men kan som en del andre duiker arter jages ved, at man lokker dem ind på skudhold ved at efterligne et mindre dyrs dødsskrig.

Jagtbar i: Cameroun