Få din information om Blue Duiker her
« Tilbage

Duiker, Blue

Videnskabeligt navn: Cephalophus monticola

Underarter: Der anerkendes helt op til 18 underarter af blue duiker.

Udbredelse: Cameroun, Gabon, Congo (Brazz.), Congo (Zaire), Uganda, Tanzania, Kenya, Zambia, Mozambique, Zimbabwe, Sydafrika.

Levested: Tæt krat. Ofte langs floder.

Beskrivelse: Lille gråblå antilope med en kropsvægt på ca. 8 - 10 kg. og en skulderhøjde på 30 - 40 cm. Har som en del af duikerarterne en karakteristisk hårtot mellem hornene.

Jagtmetode: Normalt anstand og pürsch men kan som en del andre duiker arter jages ved, at man lokker dem ind på skudhold ved at efterligne et mindre dyrs dødsskrig. En anden metode, der anvendes af professionelle jægere i Zambia er at rive jorden rundt om mindre krat områder. Viser aftrykkene i sandet at en duiker er gået ind i krattet og ikke ud igen, forsøger man at drive/trykke den ud til j ægeren. Der anvendes ofte hagl til jagt på de mindste duikerarter.

Jagtbar i: Cameroun, Zambia, Mozambique, C.A.R, Tanzania og Sydafrika.