Den asiatiske Elg | Den største hjorteart
« Tilbage

Elg/Moose (Asien)

Videnskabeligt navn: Alces alces

Underarter/udbredelse: Arten findes i skov- og tundrabæltet på den nordlige halvkugle. I regionen forekommer 4 af i alt 8 underarter. 1. Europæisk Elg (Alces a. alces): Vestsibirien fra Ural til Jenissei,(Europa). 2. Østsibirisk eller Jakutisk Elg (Alces a. pfizenmayeri): Fra Jenissei i øst til Østsibirien, sydpå til Stanovoi-bjergene. 3. Kamchatka-Elg (Alces a. buturlini): Rusland: I øst - Østsibirien mellem floderne Indigirka og Anadyr, Kamtchatka. 4. Ussurisk Elg (Alces a. cameloides): Amur-Ussuri-Region, nordlige Mongoliet, nordlige Manchuriet, i nord til Stanovoi-bjergene.

Levested: Åbne gran og fyrreskove, sumpe og moser op til trægrænsen.

Beskrivelse: Største hjorteart. Kropsvægt op til 800 Kg, skulderhøjde indtil 2,30 meter, kropslængde 3,50 Meter. Mørke brunsort pels lyse ben. Mulen er stor og karakteristisk for elgen. Geviret er ikke oprejst som hos andre hjorte, men svinger ud til siderne. Der findes to gevirtyper, skovlgeviret - palmat type, og det takkede - cervine type. Karakteristisk hudlap på halsen. Gevirvægt - op til 42,5 kg.

Jagtmetoder: Pürsch, brunstjagt med lokkekald, anstandsjagt, fra hest.

Jagtbar i: I hele udbredelsesområdet.