Goral | Få alt den information du skal bruge her
« Tilbage

Goral

Videnskabeligt navn: Naemorhaedus goral

Underarter: I alt 6 underarter, alle forekommer i regionen.: 1. Bruner Goral (Naemorhaedus g. goral): Kashmir, Nepal. 2. Naemorhaedus g. hodgsoni: Østnepal, Sikkim. 3. Naemorhaedus g. baileyi: Østxizang (Tibet). 4. Naemorhaedus g. griseus: Sichuan, Yunnan, Burma, Nordthailand (se også Indopacifiske Region) 5. Naemorhaedus g. arnouxianus: Hubei og Centralkina. 6. Chinesischer oder Himalaya-Goral (Naemorhaedus g. caudatus): Shanxi, Nordkina, Manchuriet, Amurregion (Rusland).

Levested: Skov- og buskland, kuperet, bjergrigt terræn op til 2.700 meter.

Beskrivelse: Et gemsestort brunt dyr, med ringhvælvede horn der krummer let bagud. Kropsvægt indtil 42 Kg ved en kropslængde på 125cm uden hale(20 cm). Skulderhøjde knapt 80 cm..

Jagtmetoder: Pürschjagt, anstandsjagt, og drivjagt.

Jagtbar i: EU-fredningsbestemmelser L 61 af 3.3.´97 (CITES): beskyttelsesstatus A, Washingtonkonventionens liste I.