Jagt på grævling | Få alt den information du skal bruge
« Tilbage

Grævling

Videnskabeligt navn: Meles meles

Underarter: I alt 14 underarter er beskrevet. Dog hersker der tvivl om den geografiske afgrænsning. 2 forekommer i regionen. 1. Sibirisk grævling (Meles m. arenarius-leptorhynchus) 2. Fjenøstlig grævling (Meles m. amurensis-anakuma)

Udbredelse: Mod syd til Israel, Libanon, Syrien, Tyrkiet, Iran, Tibet, sydlige Kina, nordlige Vietnam.

Levested: Foretrækker hovedsageligt skovområder, åbne skove, parker, bjergrige egne i det tempererede klimabælte.

Beskrivelse: Kompakt repræsentant af mårfamilien med en vægt på indtil 20 Kg, en længde indtil 95 cm uden hale (19 cm). Skulderhøjde indtil 30 cm. Oversiden er sortgrå. Ansigtsmaske er sort og hvidstribet. Kløerne er kraftige og bruges som graveredskab.

Jagtmetoder: Med gravhunde, anstandsjagt, fældefangst.

Jagtbar i: I udbredelsesområdet. Ingen specifikke beskyttelsesregler.