Læs om jagt på sjakalen med den rødgule pels
« Tilbage

Guldsjakal

Videnskabeligt navn: Canis aureus

Underarter: Udefinerbar geografisk afgrænsning, men ca. 19 underarter.

Udbredelse: Kystregionen omkring Sortehavet, Kaukasus, Syrien, Libanon, Jordan, Irak, Afghanistan, Pakistan.

Levested: Åbne stepper, halvtørre buskstepper, samt sumpområder og bjergskove.

Beskrivelse: Rævestor sjakal grålig og rødgul pels. Kropsvægt op til 15 kg, og en kropslængde unden hale (27cm) 105 cm. Skulderhøjde op til 50 cm.

Jagtmetoder: Tilfældigt bytte ved jagt på andre arter, anstandsjagt ved lokkemad, jagt til hest, jagt med ørn, drivjagt med hunde.