Halsbåndnavlesvin | Læs om mulighederne for jagt her
« Tilbage

Halsbåndnavlesvin

Videnskabeligt navn: Tayassu tajacu

Underarter: 14 underarter er beskrevet.

Udbredelse: Sydvestlige USA, Mellemamerika og Sydamerika indtil Nordargentina.

Levested: Tørre og fugtige regnskove, kratrigt græsland.

Beskrivelse: Indtil 25 Kg kropsvægt, længde indtil 1 Meter uden hale (5 cm). Skulderhøjde indtil 50 cm. Mørkebrun til sort pels med halsbåndagtigt hvid aftegning på siderne og forkroppen. Kraftigt udviklede hjørnetænder, dog mindre end hos det europæiske vildsvin.

Jagtmetoder: Pürschjagt, anstandsjagt, drivjagt.

Jagtbar i: Sydvestl. USA, Mexico, forskellige sydamerikanske stater. Washingtonkonventionens liste II.