Læs om det besynderligt udseende hjortesvin her
« Tilbage

Hjortesvin

Videnskabeligt navn: Babirussa babyrussa

Underarter: ingen

Udbredelse: Celebes (Sulawesi), Togian-øerne, Sulu-øerne, Buru-øerne.

Levested: Regnskov og sumpe.

Beskrivelse: Stort svinelignende dyr, med besynderligt lange hjørnetænder i både over- og underkæbe. Hjørnetænderne i overkæben gennemborer overlæbens hud og vokser opad og bagud, så kraftigt at de kan minde om et par horn, evt. så kraftigt at de trænger ind i pandehuden. Kropsvægten ligger på godt 100 kg, kropslænge på 1 meter, samt en skulderhøjde på 80 cm.

Jagtmetode: Indfødte: fælder og faldgruber.

Jagtbar i: Er officielt beskyttet, men jages illegalt for kødet skyld af indfødte.