Jærv | Læs alt om jagt på jærven her
« Tilbage

Jærv

Videnskabeligt navn: Gulo gulo

Underarter: Ingen

Udbredelse: Forekommer i taiga- og tundraregionerne på den nordlige halvkugle. I regionen er det , Rusland, Nordlige Mongoliet og Manchuriet.

Levested: Taiga- og Tundralandskaber, heder, samt bjergskove.

Beskrivelse: Stort kompakt mårdyr(største repræsentant af mårfamilien) med en vægt på op til 30 Kg. Længde uden hale(30 cm) indtil 90 cm, samt en skulderhøjde indtil 45 cm. Pelsen er mørk brunsort og hvidlig isse, samt et gulligt bånd fra forben til haleparti.

Jagtmetoder: Med hunde, fælder, sporjagt.

Jagtbar i: I Udbredelsesområdet