Junglekatten fra Oceanien | Læs om den her
« Tilbage

Junglekat (Oceanien)

Videnskabeligt navn: Felis chaus

Underarter: I alt 9 underarter, herunder 4 i den Indopacifiske region: 1. Felis ch. kutas: fra Bengalen til Kutch (Indien), 2. Felis ch. kelaarti: Sydlige Indien og Srilanka, 3. Felis ch. prateri: Indien 4. Felis ch. fulvidina: Burma, Vietnam, Laos, Kambodia.

Levested: Ved floder, søer, Sumpe, fugtige urskove, vådområder med højt græs og rør.

Beskrivelse: Middelstor kat med en kropsvægt på indtil14 Kg, samt en kropslængde uden hale (25 cm) på 95 cm. Skulderhøjde, indtil 40 cm. Ørerne er spidse med små totter i enderne. Pelsen er sandfarvet gulgrun til rødgul eller gulgrå med utydelige pletter. Halespidsen er brunsort til sort. Undersiden gullig.

Jagtmetode: Med fælder og hunde.